Vem har inte imponerats av hur en tjänstehund hos tull eller polis jobbar och lyckas hitta små doftpartiklar i olika miljöer? Nu kan du själv lära din hund att hitta specifika dofter och tala om för dig när den hittat rätt! 

Sporten Nose Work går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer; inomhus, utomhus, i behållare och på fordon.

Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning, istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.

För vem passar Nose Work? 

Nose Work är en sport som passar precis alla hundar och hundägare! Hunden får utlopp för sitt behov att använda sitt viktigaste sinne, nosen och blir trött, nöjd och glad av träningen. En osäker hund kan bli säkrare, en stressad hund lugnare. Träningen är relationsstärkande, hundägaren får öva sig att läsa sin hunds signaler och framförallt har ni otroligt roligt tillsammans!

Du kan träna Nose Work oavsett om du redan tävlar på hög nivå inom någon annan hundsport eller om du bara vill ha en rolig aktivering för dig och din hund. Du kan träna med siktet inställd på att tävla eller bara för att det är roligt. 

Sporten passar även äldre hundar eftersom den inte är fysiskt krävande.