Kurser

Gå fint i koppel 

Att gå kurs med sin hund är både roligt och nyttigt. Du och din hund får en rolig stund tillsammans, din hund blir trött och nöjd och du får inspiration i din träning. En kurs är nyttigt att gå oavsett om du är ny som hundägare eller om du är mer erfaren. 

Våra kurser vänder sig främst till helt "vanliga" hundägare som vill få en god relation och en välfungerande vardag ihop med sin hund, oavsett om hunden används i sport och tävling, jakt, som motionskompis eller bara som sällskap. Fokus på kurserna är vardagssituationer och att få förståelse för hur man kan jobba vidare hemma även efter avslutad kurs. 

Modern hundträning baseras på både vetenskap och empati vilket betyder att vi behöver förstå hur hunden fungerar som art samt ha ett etiskt förhållningssätt till våra hundar i all träning och umgänge. Det betyder att vi uppmuntrar de beteenden vi vill ha hos hunden och lär den vad den får eller ska göra istället för att bestraffa oönskade beteenden. Beter sig hunden "felaktigt" är det ofta för att vi helt enkelt aldrig lärt dem vad vi förväntar oss av dem eller så har vi råkat belöna fel beteende. 

Det är lättare och mer logiskt att lära hunden vad vi faktiskt vill att den ska göra istället för att bara försöka få bort ett beteende vi inte vill ha. På så sätt blir träningen både enklare och roligare för både hund och ägare och på köpet bygger vi upp en god relation som baseras på kontakt och samarbete. Hunden blir gladare och tryggare och gör som vi ber den för att den ser fram mot att få göra saker tillsammans med oss. 

All träning anpassas självklart efter ras och individ och vi jobbar därför i små grupper om max 4-7 deltagare (beroende på typ av kurs) så alla ska få den tid och hjälp de behöver. 

Jag hoppas på att kunna hjälpa hundägare till ett roligare och smidigare hundägande, det ska vara roligt att ha hund! 

Våra kurser hålls av utbildad instruktör/hundpsykolog och vi varvar teori med praktiska övningar.

När du hittat en kurs som du vill gå fyller du i formuläret "Anmälan till kurs" här på hemsidan. När vi fått din anmälan får du inom en vecka en kurskallelse med mer information. 

Välkommen med din anmälan!