Hur går det till?

Oavsett problemets art är det bra att ta tag i det och inte vänta för länge med att ta hjälp. 

Som hundpsykolog arbetar jag med orsakerna till ett beteende istället för att bara arbeta med symtomen.

När vi träffas första gången bör du ha avsatt 1,5-2 timmar. Vi sitter ner och pratar igenom vad som upplevs som ett problem, hur hundens vardag ser ut, hur ni tränat tidigare osv. för att jag ska få en så komplett bild som möjligt av hur er situation ser ut. Därefter börjar vi träna tillsammans och du får ett träningsprogram att följa hemma. Vi har sedan återträffar för att följa upp och eventuellt ändra något i träningen. 

Vid behov finns jag tillgänglig via mail eller telefon för rådgivning mellan träningsträffarna. 

Hur jobbar jag?

​Som H-märkt av branchorganisationen Sveriges Hundföretagare (läs gärna mer här http://sverigeshundforetagare.se/) är all träning baserad på modern forskning, kunskap och respekt för individens särdrag. Vi ställer höga krav på hundens lydnad, men vägen dit och anledningen till att hunden lyder, ser lite annorlunda ut än traditionell gammaldags lydnadsträning.

Resultatet?

Att gå till en hundpsykolog väcker ofta stora förhoppningar. Det är bra att ha förväntningar, bara de är realistiska. Man bör inte förvänta sig några snabblösningar eller quick-fix. Att gå till en hundpsykolog är början till förändring, men ingen färdig lösning. Några timmar hos en hundpsykolog kan ge dig som hundägare stor insikt om problemet och inspiration till träningen men inga färdiga resultat.

En hund som betett sig problematiskt under en längre tid kommer troligen kräva en längre tids träning för att bli bättre. Det en hundpsykolog kan hjälpa till med är att finna rätt träningsmetod för den enskilda individen och att lägga upp ett träningsprogram. Det är fortfarande DU som hundägare som måste ta ansvar för träningen eftersom det är de dagliga övningarna hemma som ger resultat. Hundpsykologen fungerar också som ditt personliga bollplank under träningen samt hjälper till att utverdera och vid behov förändra taktiken.

Pris

600 kr/timme