Hur går det till?

Oavsett problemets art är det bra att ta tag i det och inte vänta för länge med att ta hjälp. 

Vad är ett problem?

Ett problem kan vara allt från att hunden skäller på andra hundar och gör utfall i kopplet, att den olovandes jagar vilt, att den inte kan lämnas ensam hemma eller att den morrar på främmande människor. Det är du som hundägare som avgör vad som är ett problem för dig och din hund och inget problem är för stort eller för litet. Oavsett problemets art är det bra att ta tag i det så snart som möjligt och inte vänta för länge med att ta hjälp.

Hur går det till?

Som hundpsykolog arbetar jag med orsakerna till ett beteende istället för att bara arbeta med symtomen.

När vi träffas första gången bör du ha avsatt ca 2 timmar för inledande samtal och träning. Vi sitter ner och pratar igenom vad som upplevs som ett problem, hur hundens vardag ser ut, hur ni tränat tidigare osv. Allt för att jag ska få en så komplett bild som möjligt av hur er situation ser ut. Efter det gör vi ett träningsschema och vi påbörjar träningen tillsammans.

Du väljer sedan själv om och när du vill fortsätta med uppföljande träningstillfällen. 

Hur jobbar jag?

​Som H-märkt av branchorganisationen Sveriges Hundföretagare (läs gärna mer här http://sverigeshundforetagare.se/) är all min hundträning baserad på modern forskning, kunskap och respekt för individens särdrag. Vi ställer höga krav på hundens lydnad, men vägen dit och anledningen till att hunden lyder, ser lite annorlunda ut än traditionell gammaldags lydnadsträning.

Resultatet?

Att gå till en hundpsykolog väcker ofta stora förhoppningar. Det är bra att ha förväntningar, bara de är realistiska. Man bör inte förvänta sig några snabblösningar eller quick-fix. Att gå till en hundpsykolog är början till förändring, men ingen färdig lösning. Några timmar hos en hundpsykolog kan ge dig som hundägare stor insikt om problemet och inspiration till träningen men inga färdiga resultat.

En hund som betett sig problematiskt under en längre tid kommer troligen att kräva en längre tids träning för att bli bättre. Det en hundpsykolog kan hjälpa till med är att finna rätt träningsmetod för den enskilda individen och att lägga upp ett träningsprogram. Det är fortfarande DU som hundägare som måste ta ansvar för träningen, eftersom det är de dagliga övningarna hemma som ger resultat. Hundpsykologen fungerar också som ditt personliga bollplank under träningen samt hjälper till att utverdera och vid behov förändra taktiken.

Pris

600 kr/timme

Jag fakturerar mina kunder och du får en faktura med 30 dagars betalningskrav.