Rallylydnad nybörjarkurs

Rallylydnad är en sport där ”teamet” hund och förare, genomför en bana som har designats av en rallydomare.
Hund och förare skall utstråla glädje och samarbete under hela genomförandet. I rally krävs inte ett perfekt fotgående men hunden skall befinna sig under förarens kontroll.

Föraren får prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda andra verbala uppmuntrande förstärkningar i syfte att uppnå bästa möjliga resultat.Rallylydnad har den vanliga familjehunden i åtanke och betoningen ligger på glädje och samarbete. Målsättningen för träningen är att skapa en hund som fungerar väl i hemmiljö tillsammans med familjen likaväl som på offentliga platser eller tillsammans med andra hundar.

I rallylydnad går förare och hund en bana bestående av ett antal skyltar. På dessa skyltar står det vad man ska göra med hunden, åt vilket håll man skall svänga osv. Exempel på moment från rallylydnaden är t.ex. att gå slalom mellan koner, svänga 360o med hunden i fotposition eller hoppa över ett hinder.

Du kan träna för att tävla men framför allt är detta riktigt kul och ger en enorm kontakt och följsamhet med din hund. Passar alla! Perfekt för dig som tycker att den vanliga brukslydnaden känns lite för strikt.

Datum: Nya kursdatum kommer till våren 2020

Antal gånger: 5

Tid: -

Max antal deltagare: 6

Plats: Hägerstens Hundcenter, Vattenledningsvägen 23 i Hägersten. Kursen hålls inomhus och utomhus. 

Instruktör: Bodil Olsson

Pris: 1800 kr